چیلر چیست و چه کاری انجام می دهد؟
چیلر چیست و چگونه میتوان بهترین دستگاه را مطابق با نیاز خود تهیه کرد؟ نکات مهم در خرید بهترین مدل chiller در بازار چیست؟ خرید از نمایندگی حضوری بهتر است یا خرید اینترنتی دستگاه؟ چیلرهای صنعتی چه تفاوتهایی با چیلرهای معمولی دارند؟ مزایا و معایب انواع chiller در بازار چیست؟ قیمت خرید chiller به چه عواملی بستگی دارد؟ و …..
انواع چیلر
- چیلرهای تراکمی
- چیلرهای جذبی
اهمیت چیلر
بی شک امروزه باید معنا و کارکرد تولیدات سیستم تهویه مطبوع را دانست،زیرا یکی از فعالیت های مهم برای صرفه جویی مصرف انرژی، طراحی و انتخاب دقیق و مهندسی چیلر chiller است.
اصلی ترین هدف در طراحی چیلرها دستیابی به کارکرد بهینه و صحیح با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی است.اکنون باید دانست که چیلر چیست و با در نظر گرفتن چه پارامترهایی می توان تاثیر مستقیم و مهمی بر انتخاب چیلر داشت تا بهترین تصمیم در انتخاب سامانه های سرمایشی و تهویه مطبوع را گرفت.
حال باید دانست که اصلی ترین هدف در طراحی سامانه های سرمایشی و تهویه مطبوع دستیابی به کارکرد بهینه و صحیح با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی است که امروزه،شرایط اقتصادی و بازرگانی ضرورت وجود یک طرح بهینه سازی در مصرف منایع مختلف انرژی را هشدار می دهد.
پارامترهای انتخاب چیلر
- هزینه های اولیه
- هزینه های جاری
- سهولت نصب دستگاه
- کاربری مورد نیاز
- فضای مورد نظر
چیلر چیست؟
chiller دستگاهی است که حرارت را از سیال (معمولاً آب) بر اساس سیکل تبرید تراکم بخار و یا جذبی میگیرد. این سیال میتواند برای خنک کردن هوا و یا سیال ثانویه در فرایندهای تولید استفاده شود که معمولاً به صورت سیکل و درون یک مبدل حرارتی جریان دارد. حرارتی که از سیال جذب شده باید به محیط خارج دفع شود و یا برای کارایی بالاتر برای مقاصد گرمایی استفاده شود.
اجزای چیلر
- اواپراتور
- کندانسور
- کمپرسور
- شیر انبساط
- تابلو برق
چیلر تراکمی
در مدل تراکمی گاز ابتدا توسط کمپرسور، متراکم می گردد. این گاز سپس به کندانسور وارد شده توسط آب یا هوای محیط ، خنک شده و به مایع تبدیل می گردد این مایع با عبور از شیر انبساط یا لوله موئین وارد خنک کننده(اواپراتور) که در فشار کمتری قرار دارد می شود که این کاهش فشار باعث تبخیر مایع می گردد.
نگرانی هایی در مورد طراحی و انتخاب chiller
- کارایی دستگاه
- بازدهی
- تعمیر و نگهداری
- آسیب پذیریهای محیطی
انواع چیلرهای تراکمی
- اسکرو
- اسکرال
- پیستونی
- سانتریفیوژ
چیلر جذبی
در مدل جذبی بر خلاف چیلرهای تراکمی از جذب کننده و مولد حرارتی(ژنراتور) بجای کمپرسور استفاده می گردد.عمومی ترین خنک کننده در چیلرهای جذبی سیستم لیتیوم برماید است.در این سیستم،در قسمت جذب کننده بخار آب توسط لیتیوم برماید غلیظ،جذب در قسمت مولد حرارتی،آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می شود.
بخار آب در کندانسور که دارای فشار ۰/۱ اتمسفر است به حالت مایع در می آید و سپس در خنک کننده که تحت فشار ۰/۱ اتمسفر دوباره به بخار تبدیل می گردد و آب برای اینکه تبخیر گردد،گرمای نهان خود را از محیط خنک کننده می گیرد وباعث ایجاد برودت می گردد،سپس بخار آب ایجاد شده در خنک کننده به جذب کننده منتقل می گردد و مجدد این چرخه تکرار می شود.
پارامترهای قیمت چیلر
- نوع چیلر
- نوع کمپرسور
- نوع کندانسور
- ظرفیت دستگاه
- جنس مواد کاربردی
- برند سازنده
- نوسانات ارزی
کندانسور چیلر
آیا کندانسور با هوا خنک میشود یا توسط آب؟ مواردی که باید در این قسمت مورد توجه قرار گیرند شامل قابلیت سرویس شدن یا تعمیرات، ارتفاع سقف، مسدود نبودن مسیر، بالاترین و کمترین دمای هوای محیط و موقعیت کلی ساختمان و چیلر است.
شرایط دمایی و ولتاژ منبع
فرآیند مورد نظر شما بر اساس چیلرها، چقدر از نظر کنترل دما به دقت نیاز دارد؟ در صورت نیاز به کنترل دقیق دما، ممکن است به یک chiller با فرآیند دو چرخهای برای تنظیم دما در مخزن داخلی یا به صورت جداگانه در دمای خاص، نیاز داشته باشید.
کاربرد چیلر
- رستوران
- هتل
- تالار
- ساختمان مسکونی
- اداره جات و دفاتر اداری
- کلین روم
- پالایشگاه
- نیروگاه
- خنک کننده دستگاه
- سکوهای حفاری آفشور
- اماکن مذهبی
- ساختمان های تجاری
- سینما و مدارس
- سالن پرورش قارچ
- گلخانه ها
- سوله های صنعتی و ورزشی
- سالن کنفرانس و …
نیاز chiller به پمپ و تنظیم جریان
جریان مورد انتظار برای کارکرد chiller چقدر است؟ آیا اواپراتور، میزان جریان مورد نیاز را کنترل میکند؟ آیا در دما و ویسکوزیته مایعات را کنترل خواهد کرد؟ آیا مخزن داخلی، لوله کشی و اجزای سازنده، سرعت جریان مورد انتظار را کنترل میکنند؟ آیا chiller به پمپ سیستم احتیاج دارد یا خیر؟ آیا از فشار آب شهر استفاده میکند؟ آیا روند فرآیند، پالسی است یا ثابت خواهد بود؟