
تفاوت چیلر جذبی و تراکمی | کدام گزینه برای پروژه شما بهتر است؟
تفاوت چیلر جذبی و تراکمی در سیکل تبرید، اجزای تشکیل دهنده و میزان مصرف انرژی و غیره. عنوان می شود. چیلرهای جذبی کمپرسور ندارند و برای تأمین انرژی از حرارت آب داغ استفاده می کنند.
در چیلرهای تراکمی، کمپرسورها وظیفه تأمین انرژی چیلر را بر عهده دارد. انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع و مدل کمپرسور نامگذاری می شوند.
برای مشاوره تلفنی همین الان تماس بگیرید
تماس مستقیم با کارشناسان آر پی آسا
شماره گویا: ۰۲۱۲۸۴۲۴۳۷۴
با پرکردن فرم، در اولین فرصت کارشناسان آر پی آسا با شما ارتباط گرفته و راهنمایی های لازم را انجام دهند
انواع چیلر
- کمپرسور چیلر یا چیلر تراکمی
- ابزوربشن چیلر و یا چیلر جذبی
کاربرد چیلر های تراکمی و جذبی
- ساختمان های اداری
- ساختمان های مسکونی
- مراکز تجاری
- کارخانجات
- واحدهای صنعتی
- مراکز تفریحی
- پتروشیمی و پالایشگاه ها
- هتل ها و بیمارستان ها و غیره
تفاوت چیلر جذبی و تراکمی
تفاوت چیلر جذبی و تراکمی در قسمت های مختلف اجزای تشکیل دهنده آنها و نحوه عملکرد دستگاه ها و سیکل تبرید خلاصه می شود. انواع چیلر، تجهیزات خنک کننده آب هستند که آب مورد نیاز را برای واحدهای مسکونی و صنعتی فراهم می آورند.
یکی از مهم ترین تفاوت چیلرهای جذبی و تراکمی، وجود کمپرسور در این دستگاه ها است. انواع چیلر تراکمی دارای کمپرسور هستند اما چیلرهای جذبی بر اساس انتقال حرارت میان گاز جاذب و آب، عملیات خنک سازی آب را انجام می دهند.
بر همین اساس ابتدا به ساختمان چیلرهای جذبی نگاه کوتاهی می اندازیم و سپس چیلرهای تراکمی را بررسی می کنیم و در نهایت، تفاوت چیلر جذبی و تراکمی را به اختصار عنوان می نماییم.
انواع چیلر جذبی
- تک اثره
- دو اثره
- شعله مستقیم
ساختمان چیلر جذبی
- ژنراتور
- متراکم کننده
- تبخیر کننده در انواع چیلر جذبی
- جاذب در چیلر جذبی
ژنراتور
یک محلول گرم و رقیق به محفظه دارای فشار بالا وارد می شود و سپس به یک مبدل حرارتی شامل منبع حرارت (آب داغ) اسپری می شود. حرارت به محلول، انتقال پیدا می کند و محلول رقیق، می جوشد؛ تمام این فرآیندها در نهایت منجر به تولید محلول غلیظ و بسیار داغ می گردد.
متراکم کننده
بخارهای تولید شده در قسمت قبلی به سمت متراکم کننده حرکت می کند. در این دستگاه، بخار تحت فرآیند متراکم شدن قرار می گیرد و گرمای خود را از دست می دهد و به آب خنک مبدل می شود.
برای مشاوره تلفنی همین الان تماس بگیرید
تماس مستقیم با کارشناسان آر پی آسا
شماره گویا: ۰۲۱۲۸۴۲۴۳۷۴
با پرکردن فرم، در اولین فرصت کارشناسان آر پی آسا با شما ارتباط گرفته و راهنمایی های لازم را انجام دهند
مزایا و معایب چیلرهای جذبی در مقابل تراکمی
چیلرهای جذبی و تراکمی دو فناوری رایج برای تأمین سرمایش در پروژههای مسکونی، تجاری و صنعتی هستند. انتخاب بین این دو گزینه بستگی زیادی به نیاز پروژه، بودجه، منابع انرژی و اهداف زیستمحیطی دارد.
در چیلر جذبی، از گرما (مثل بخار یا آب داغ) برای ایجاد سرمایش استفاده میشود. این نوع چیلر معمولاً برای پروژههایی مناسب است که انرژی حرارتی رایگان یا کمهزینه دارند. همچنین در مکانهایی که برق محدود یا پرهزینه است، چیلر جذبی میتواند یک راهکار مقرونبهصرفه و پایدار باشد.
در مقابل، چیلر تراکمی با استفاده از انرژی برق و سیکل تبرید تراکمی کار میکند. این چیلرها معمولاً راندمان بالاتر و عملکرد پایدارتری دارند و نگهداری آنها آسانتر است. اما مصرف برق بالاتری نسبت به چیلر جذبی دارند و در برخی پروژهها ممکن است هزینه جاری بالایی به همراه داشته باشند.
اگر اولویت شما کاهش هزینه اولیه و نصب ساده باشد، چیلر تراکمی انتخاب مناسبی است. اما اگر دسترسی به انرژی حرارتی ارزان (مانند موتورخانه یا توربین گاز) دارید و میخواهید مصرف برق را کاهش دهید، چیلر جذبی گزینه بهتری خواهد بود.
در نهایت، بهترین تصمیمگیری زمانی حاصل میشود که مشاوره دقیقی با یک متخصص تهویه مطبوع صورت گیرد تا بر اساس شرایط واقعی پروژه، بهترین نوع چیلر انتخاب شود.
تبخیر کننده در انواع چیلر جذبی
مایع خنک کننده به یک محفظه با فشار پایین و با شرایط خلأ وارد می شود. آب در نتیجه شرایط خلأ در دمای حدود ۵/۳ درجه سانتی گراد می جوشد. مایع خنک کننده در تمام لوله های حاوی دمای ۱۲ درجه سانتی گراد اسپری می شود و موجب خنک شدن آب می گردد.
در ادامه، مایع خنک کننده می جوشد و دمای آب خنک را تا دمای ۶ درجه سانتی گراد، کاهش می دهد. آب خنک قبل از ورود به چیلر جذبی، در تمام لوله ها به صورت یک چرخه به جریان در می آید. در داخل چیلر، بخار مبرد از تبخیر کننده رها می شود و به سمت جاذب حرکت می کند.
جاذب در چیلر جذبی
محلول داغ و غلیظ به رنگ نارنجی که حرارت خود را به محلول رقیق به رنگ صورتی منتقل می کند، وارد جاذب می شود؛ این محلول به فضای بخارات اشباع، اسپری می شود.
محلول غلیظ تر، بخارهای خنک کننده را جذب می کند و یک محلول رقیق را به وجود می آورد؛ این محلول، حرارت را برای خنک کردن آب، رها می کند که در تمام مبدل حرارتی جریان می یابد.
انواع چیلر تراکمی
- اسکرو
- اسکرال
- پیستونی
- سانتریفیوژ
مقایسه انواع چیلر جذبی و چیلر تراکمی
در انواع چیلرهای جذبی و تراکمی، عملیات انتقال حرارت رخ می دهد. انواع چیلر تراکمی مجهز به کمپرسور هستند که بر مبنای نوع کمپرسور، نامگذاری می شوند.
ژنراتورها و ماده جاذب در انواع چیلرهای جذبی برای خنک کردن آب به کار می روند. این دو عامل، مهم ترین تفاوت چیلر جذبی و تراکمی می باشد.
منبع انرژی در چیلر جذبی، آب داغ و حرارت ناشی از آن است اما منبع چیلرهای تراکمی، کمپرسور است که با انرژی برق کار می کند.
مصرف انرژی در چیلر جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی، بسیار کمتر است. در چیلرهای جذبی، امکان بازیابی حرارت وجود دارد.
برای مشاوره تلفنی همین الان تماس بگیرید
تماس مستقیم با کارشناسان آر پی آسا
شماره گویا: ۰۲۱۲۸۴۲۴۳۷۴
با پرکردن فرم، در اولین فرصت کارشناسان آر پی آسا با شما ارتباط گرفته و راهنمایی های لازم را انجام دهند