چیلر جذبی چگونه کار می کند؟

0

چیلر جذبی چیست؟چیلر جذبی چگونه کار می کند؟چیلر جذبی شامل چه مدل هایی می شود؟چیلر جذبی تک اثره چیست؟چیلر جذبی دو اثره چیست؟چیلر جذبی شعله مستقیم چیست؟ اجزای اصلی چیلرهای جذبیِ تک اثره،دو اثره و شعله مستقیم چیست؟

استفاده از چیلر جذبی در سامانه های سرمایشی صنایع مختلف اعم از پالایشگاه ها و سردخانه ها تا سامانه های تهویه مطبوع گسترش یافته است.همچنین تحقیقات زیادی بر روی چیلرهای جذبی صورت گرفته است که باعث بوجود آمدن تنوع در آنها شده است.چیلر جذبی می باشد که با توجه به مصرف برق بسیار کم،هزینه خدمات را نیز کاهش می دهد.


برای مشاوره تلفنی همین الان تماس بگیرید
تماس مستقیم با کارشناسان آر پی آسا
شماره گویا: ۰۲۱۲۸۴۲۴۳۷۴


با پرکردن فرم، در اولین فرصت کارشناسان آر پی آسا با شما ارتباط گرفته و راهنمایی های لازم را انجام دهند

چیلر جذبی

چیلر جذبی چیست؟

چیلر جذبی

چیلر جذبی (Absorption Chiller) دستگاهی است که گرما را از سیال می­گیرد. این سیال می­تواند برای خنک کردن هوا در روند تولید به کار رود.چیلر جذبی (Absorption Chiller) جایگزین مناسبی برای چیلر تراکمی به شمار می رود از این رو یکی از مصارف روز افزون سیستم های جذبی، تهویه مطبوع است. چیلر جذبی با بهره گیری از بخار کم فشار، آب داغ و یا آب گرم، هزینه ی گزاف مصرف برق را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.این نوع چیلر نیز، مانند چیلر تراکمی آب سرد مورد نیاز مصارف تهویه مطبوع مانند فن کویل و هواساز را تامین می کنند.

چیلر جذبی شامل انواع زیر می باشد:

  • چیلر جذبی تک اثره (Single Effect)
  • چیلر جذبی دو اثره(Double Effect )
  • چیلر جذبی شعله مستقیم (Direct Fire)

۱- چیلر جذبی تک اثره (Single Effect Chiller)

چیلر جذبی

چیلر جذبی تک اثره قدیمی ترین و اولین نسل چیلر جذبی در دنیا می باشد که کمترین بازدهی را در مقایسه با سایر انواع چیلرهای جذبی دارا می باشد.

اجزای اصلی چیلر جذبی تک اثره

خرید چیلر جذبی

  1. اواپراتور : در پوسته پایینی چیلر قرار می گیرد.
  2. ابزوربر یا جاذب : ابزوربر در پوسته پایینی چیلر قرار دارد.
  3. ژنراتور : در محفظه ی بالایی چیلر قرار دارد.
  4. کندانسور : کندانسور نیز در پوسته بالایی چیلر واقع شده است.
  5. مبدل حرارتی : این مبدل حرارتی همانطور که ذکر شد از نوع پوسته و لوله است.
  6. پمپ های مبرد، محلوله و وکیوم: پمپ ها محلول، یکی بر روی ابزوربر بوده و محلول را در ابزوربر اسپری می کند و دیگری در ژنراتور محلول رقیق را به ژنراتور هدایت می کند.


برای مشاوره تلفنی همین الان تماس بگیرید
تماس مستقیم با کارشناسان آر پی آسا
شماره گویا: ۰۲۱۲۸۴۲۴۳۷۴


با پرکردن فرم، در اولین فرصت کارشناسان آر پی آسا با شما ارتباط گرفته و راهنمایی های لازم را انجام دهند

پمپ وکیوم

پمپ وکیوم نیز خلاء لازم برای سیستم را فرآهم می آورد.این نوع چیلرها، جهت عملکرد خود در حالت استاندارد به بخار یک اتمسفر نیاز دارند و تقریبا به ازای هر تن تبرید ۸ کیلوگرم بر ساعت بخار مصرف می کنند. از لحاظ اقتصادی قیمت اولیه خرید این چیلر به نسبت دیگر انوع آن مناسب تر، اما بازدهی آن بسیار پایین تر می باشد.قابل ذکر است که تولید این نوع چیلر، در دنیا تقریبا متوقف شده و اگر هم تولید وجود دارد جهت مصرف کشورهایی مانند پاکستان و ایران است.

۲- چیلر جذبی دو اثره یا دو مرحله ای (Double Effect Chiller)

چیلر جذبی

چیلر جذبی دو اثره نوع پیشرفته و بهینه شده چیلرهای جذبی تک اثره می باشند. چیلر جذبی دو مرحله ای در ظرفیت یکسان با چیلر تک اثره، دارای مصرف بخار نصف هستند. البته فشار مصرفی این چیلر ۸ اتمسفر می باشد.
این مدل چیلر به علت طراحی بهتر و استفاده بهینه از انرژی حرارتی بخار ورودی به دستگاه، از ضریب عملکرد بالاتری نسبت به مدل تک اثره برخوردار هستند.
تفاوت ظاهری این مدل چیلر با چیلر تک اثره در تعداد ژنراتورهای آنهاست.
چیلر دو مرحله ای دارای دو ژنراتور اولیه و ثانویه هستند که ژنراتور اولیه(High Stage Generator) با دمای بالاتر کار می کند.
ژنراتور ثانویه (Low Stage Generator) در چیلر دو مرحله ای بخشی از انرژی دریافتی ناشی از تقطیر مبرد توسط محلول رقیق لتیم برومانید را جذب و این باعث پیش گرم شدن محلوله لتیم برومانید رقیق می شود.

اجزای اصلی چیلر جذبی دو مرحله ای

اجزای این چیلر عیناً همانند چیلر تک اثره است با این تفاوت که دو ژنراتور با نامهای اولیه و ثانویه و در مبدل حرارتی با نامهای دما بالا و دما پایین در این سیستم وجود دارد.

چیلر جذبی

بطور کلی پوسته ی پایینی این چیلر با چیلر تک اثره کاملا شبیه یکدیگرند اما پوسته ی بالای دو چیلر متفاوت است. ضمناً پمپهای مبرد و محول چیلر جذبی دو مرحله ای یک الی دو سایز از چیلر تک اثره بزرگ تر است.
این نوع چیلر، جهت تولید یک تن برودت به میزان ۵/۴ کیلوگرم بر ساعت، بخار در فشار ۸ اتمسفر نیاز دارد. از آنجائیکه مبردی که توسط بخار بویلر از لیتیم بروماید جدا می گردد خود دارای انرژی و در نتیجه، دمای بالای می باشد، می توان از انژری نهفته در آن استفاده نمود و در واقع، اساس کار چیلر دو مرحله ای و تفاوت آنها با سیستم قبلی درهمین نکنه است که مبردی که از لیتیم بروماید جدا می گردد خود دارای انژی حرارتی است که با توجه به شکل این انرژی در حدود نصف انرژی مورد نیاز ما را تامین می نماید.

۳- چیلر جذبی شعله مستقیم (Direct Fire Chiller)

این چیلردقیقاً مانند سیستم دو مرحله ای هستند تنها با این تفاوت که از یک ژانراتور شعله مستقیم در این دستگاه استفاده شده است.
در این نوع چیلر، این واسطه حذف گردیده و شعله ی ایجاد شده توسط مشعل مستقیماً حرارت لازم ژنراتور را تامین می نماید. از این جهت به این نوع چیلر، چیلر شعله مستقیم گفته می شود.

چیلر جذبی

این چیلر، کلیه ی مزایای چیلر دو مرحله ای را دارا می باشند علاوه بر اینکه خود بطور مستقل دارای بویلر می باشند این مهم باعث می گردد کلیه هزنیه های جداگانه مربوط به بویلر بخار و متعلقات آن حذف می گردد.
علاوه بر موارد ذکر شده با توجه به اینکه این نوع چیلر در واقع بصورت پکیج (چیلر به همراه بویلر) از نظر فضای اشغالی در موتورخانه بسیار کمتر از دو مدل قبلی، فضا اشغال می نمایند.
مشعل مربوط به بویلر این چیلر قادر هست با گاز شهری، گازوئیل و یا مازوت، بسته به سفارش مشتری کار نمایند و حتی می توان مشعل آنها را دوگانه سوز در نظر گرفت.در واقع این نوع چیلرجذبی دو فصلی (سرمایشی- گرمایشی) می باشد.

چیلر جذبی

 


برای مشاوره تلفنی همین الان تماس بگیرید
تماس مستقیم با کارشناسان آر پی آسا
شماره گویا: ۰۲۱۲۸۴۲۴۳۷۴


با پرکردن فرم، در اولین فرصت کارشناسان آر پی آسا با شما ارتباط گرفته و راهنمایی های لازم را انجام دهند

پیام بگذارید